Pavlos Mavridis Photography

Blog

Pavlos Mavridis Photography Blog Posts

TimeLine Project II

Θα μπορούσα να γράψω άπειρες γραμμές σχετικά με το πώς γεννήθηκε το TimeLine Project, το πώς εξελίχθηκε και το πόσο βαθιά έχει μπει στην καθημερινότητα όλων των συντελεστών, αλλά μιας και δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τον κύκλο του, θα μείνω κυρίως στο κομμάτι της φωτογράφισης και των φωτισμών της δεύτερης season που τρέχει ακόμα στο Κινητήρας Studio.
Για όσους δε γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το TimeLine Project (ντροπή σας!) είναι μια θεατρική παράσταση, βασισμένη στα social media. Υπάρχουν έξι χαρακτήρες οι οποίοι ζουν και εντός και εκτός σκηνής, μέσω των profile τους σε facebook και twitter και υπάρχει καθημερινή διάδραση με το κοινό. Ίσως κάποιος να το  χαρακτηρίζε ως ένα θεατρικό reality, που με πολύ χιούμορ σχολιάζει την επιρροή των social media στη ζωή όλων μας.
Δείτε τo promo trailer της παράστασης εδώ.

Το όλο concept της φωτογράφισης βασίστηκε στην ιδέα της πρώτης season (που μπορείτε να δείτε εδώ). Όταν τότε συζητήσαμε για το τι θα χρειαστεί η παράσταση με την Βίκυ Αδάμου, δημιουργό του όλου project, καταλήξαμε στα 6 avatars, με σκοπό να μην αποκαλύψουμε πλήρως τα πρόσωπα των ηθοποιών, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε το όλο παιχνίδι τους μέσω των social media με το κοινό και να διατηρήσουμε ένα μυστήριο. Από το πιο "minimal" ύφος που υπήρχε πριν, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την αρχική ιδέα της Βίκυς, που έχει να κάνει με super heroes, πιο pop αισθητική και κάτι από video games, στοιχεία που υπάρχουν φυσικά και στην παράσταση.
Στο τεχνικό κομμάτι της φωτογράφισης, σε αντίθεση με την πρώτη που απλά φωτογράφισα με την μηχανή μου και τον αγαπημένο μου 50mm φακό, χρησιμοποίησα τελείως διαφορετικό εξοπλισμό (φακό) και studio φωτισμό (3 studio flash). Οι διαφορές αρκετές και στο τελικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως στις δυνατότητες που είχα μετά στην επεξεργασία.

Παρακάτω κάποιες φωτογραφίες που δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Στο κομμάτι των φωτισμών του έργου γενικότερα επικρατεί το λευκό χρώμα έχοντας κυρίως συμπληρωματικό ρόλο καθώς κύριες φωτιστικές πηγές είναι οι οθόνες των έξι laptop και τα αντίστοιχα φωτιστικά γραφείου. Αντιμετωπίστηκε περισσότερο σαν ένα installation παρά σαν θεατρική σκηνή. Το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού και του προγραμματισμού έγινε με τη βοήθεια του σχεδιαστικού προγράμματος σε τρισδιάστατο περιβάλλον Capture Sweden (αναπόσπαστο εργαλείο της δουλειάς μου) και του Titan One της Avolites.

Ιδέα - Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου

Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου και 6 μονόλογοι από τους Κώστα Γιαννακίδη, Χαρά ΓιαννακοπούλουΛουκρητίαXρήστος ΠολυμενάκοςTanevramouΓρηγόρης Καψάλας.

Πρωταγωνιστούν: Βιολέττα Γύρα / Βίκυ Αδάμου (Μυρτώ Γαντάκη), Ευγενία Δελιαλή (Νεφέλη Μάρκου), Γιάννης Ο. (Johnny Fabriano), Σπύρος Περδίου (Κώστας Ντάκος), Χριστίνα Σαμπανίκου (Mana Manam), Κοσμάς Χατζής (Kataramenh Floba).

Χορογραφία: Ευγενία Δελιαλή
Videos: Κωσταντίνος Πιλάβιος
Mουσική: Γιώργος Μπίτσικας
Φωτισμοί - Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Σκηνικά: Βίκυ Αδάμου
Φωτογραφίες blog: Σπύρος Περδίου και Happy Psycho Pics
Web & Graphic Design: Σπύρος Κοντογιώργης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λάμπρου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή
Παραγωγή: LOL Production

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και θα βοηθήσουν αυτή την παραγωγή εν γνώση ή εν αγνοία τους:

Γιάννης Μικέλης, Νία Παππά, Μανώλης Αντωνίου, G_Theo, Βασίλης Γουλανδρής, Χριστιάννα Γύρα, Nootropia και την Ελληνοφρένεια για το ραδιοφωνικό της spot που ακούγεται μέσα στο έργο και ειδική μνεία στους Vivian Efthimiopoulou και Anestis που άθελά τους έδωσαν την ιδέα για το έργο.