Pavlos Mavridis Photography

Blog

Pavlos Mavridis Photography Blog Posts

2017-2018 Season Recap


My Post.jpg

Κλείνοντας την σεζόν, θέλησα να κάνω μια ανασκόπηση μιας πολύ γεμάτης και δημιουργικής φωτογραφικά χρονιάς για εμένα. Η μεγάλη διαφορά σε προσωπικό επίπεδο είναι πως επαναδραστηριοποιήθηκα στη συναυλιακή φωτογραφία που τόσο αγαπώ, και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να δω και να φωτογραφίσω καλλιτέχνες που θαυμάζω, αλλά και άλλους που ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή. Παράλληλα, θεατρικά έκανα κάποια projects μέσω των οποίων βρήκα το έδαφος να πειραματιστώ, και να πάω σε νέα μονοπάτια που οραματιζόμουν κυρίως στο πλαίσιο της επεξεργασίας, αλλά και να βρεθώ ξανά με παλιούς συνεργάτες.
Τέλος, ήταν αρκετά σημαντικός παράγοντας για μένα η ανανέωση όλου του φωτογραφικού μου εξοπλισμού, πράγμα που μου έδωσε τεχνικά μεγαλύτερη δυναμική και άνεση.

Η σεζόν ξεκίνησε με την προετοιμασία της παράστασης Ο Σχοινοβάτης, σε σκηνοθεσία της Ζωής Μαντά. Ένα project που είχε τρία στάδια για μένα, φωτογράφιση πρόβας, φωτογράφιση παράστασης και backstage φωτογράφιση

Ο Σχοινοβάτης

Ο Σχοινοβάτης

Συναυλιακά, η έναρξη έγινε με μια νέα συνεργασία, αυτή με το Rocking.gr, ένα online μουσικό περιοδικό που παρακολουθώ αρκετά χρόνια. Δυο βραδιές με tribute bands, τους Help! A Tribute Band και τους Heroes - A David Bowie Tribute Band, στο Κύτταρο και στο Gagarin 205 αντίστοιχα.

Help! A Tribute Band

Heroes - A David Bowie Tribute Band

Ακολούθησε η promo φωτογράφιση για την παιδική παράσταση Η Πριγκίπισσα & Το Μπιζέλιμε την Αγγελική Φράγκου και το Θέατρο Ρετρό που μας δένει μια συνεργασία πολλών ετών. Η φωτογράφιση έγινε σε έναν πραγματικά υπέροχο χώρο, το Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού.

Αντιστοίχως, μια άλλη σχεδόν δεκαετίας συνεργασία με την Ana Sanchez-Colberg (Theatre enCorps), συνεχίζεται με την φωτογράφιση ενός ιδιαιτέρου dance performance με την ονομασία Final[5]: Mythical Cities η οποία γίνεται στα πλαίσια του Athens Intersection Cultural Program. Η ιδιαιτερότητα του project είναι ότι υπάρχουν μόνο 5 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούν την performance στο δρόμο με το ηχητικό περιβάλλον σε ακουστικά για τον καθένα.

Η Πριγκίπισσα & Το Μπιζέλι

Final[5]: Mythical Cities

Τέλη Νοεμβρίου και ακολουθεί ένα πολύ δυνατό συναυλιακό διήμερο στο Gagarin 205, όπου σχεδόν μια δεκαετία πριν εργαζόμουν ως τεχνικός φωτισμού. Οι Therapy! τη μια μέρα, και οι νεοσύστατοι Paradise του δικαιολογημένα πολυαγαπημένου στην Ελλάδα Sivert Høyem. Κατάμεστος χώρος την ημέρα των Paradise σε ένα πολύ δυνατό και "συλλεκτικό" live καθώς λίγους μήνες αργότερα οι Paradise διαλύθηκαν.

Therapy!

Paradise

Το 2018 ξεκινάει με την promo φωτογράφιση για την παράσταση Βαθύς ΑναστεναγμόςΜια συνεύρεση νέων και παλιών συνεργατών κάτω από την ομπρέλα του Κινητήρα και μια φωτογράφιση με πάρα πολλές ιδέες, πολύ καλά συντονισμένη, απαιτητική και με πολλές ώρες επεξεργασίας.

Τέλη Ιανουαρίου αναλαμβάνω τον σχεδιασμό φωτισμού για την παράσταση Από Σταθμό Σε Σταθμό, στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Μια συνεργασία με την σκηνοθέτη Κυριακή Σπανού που θα σταθεί ως αφετηρία για τη συνεργασία μου με το Θεσσαλικό Θέατρο.

Βαθύς Αναστεναγμός

Από Σταθμό Σε Σταθμό

Επιστροφή στις συναυλίες με τον Trickyτους αγαπημένους μου Fates Warning στο Fuzz και την απροσδόκητη επιλογή μιας από εκ των φωτογραφιών μου από τον ίδιο τον Jim Matheos να γίνεται παρ'ολίγον το νέο εξώφυλο του live album τους.

Tricky

Fates Warning

Ο Φεβρουάριος ξεκινάει με μια διαφορετική προσπάθεια. Καλούμαι να καλύψω φωτογραφικά μια μοναδική έκθεση με τίτλο Cynical Romantic για τον σκηνογράφο Στέφανο Λαζαρίδη, από την σχεδιάστρια φωτισμού Βαλεντίνα Ταμιωλάκη, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Tosca

Pelléas and Mélisande

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, από την παράσταση Από Σταθμό Σε Σταθμό, προέκυψε μια συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο για την promo φωτογράφιση της παράστασης Υπό Έλεγχο σε σκηθεσία του Θανάση Χαλκιά. Η θεματολογία του συγκεκριμένου έργου μου επέτρεψε να εφαρμόσω μια τεχνική (dispersion effect) που "τριγυρνούσε" στο μυαλό μου χρόνια αλλά δεν έβρισκε το κατάλληλο έδαφος. Η αγάπη μου για το sci-fi, η υπόθεση του έργου και η σκηνοθετική προσέγγιση μου επέτρεψαν να δημιουργήσω την παρκάτω εικόνα.

Υπό Έλεγχο

Αλλαγή μουσικού ύφους στη συνέχεια, με τον blues κιθαρίστα Eric Gales σε μια εμφάνιση με πολύ ένθερμη ανταπόκριση από το κοινό και το jazz σχήμα των Βρετανών Mammal Hands στο γειτονικό μου Kremlino.

Eric Gales

Mammal Hands

Ένα συγκρότημα από τον χώρο του μελωδικού hard rock, απωθημένο πολλών στην Ελλάδα , οι Thunder και σχεδόν ένα μήνα αργότερα στην Πλατεία Νερού μια φοβερή σύμπραξη με τον τίτλο Από Γιορτή Σε Γιορτή που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν ο Γιάννης Αγγελάκας με τον Παύλο Παυλίδη. Η τελευταία μου επαφή με τον Αγγελάκα είχε γίνει σχεδόν 15 χρόνια πριν σε ένα από τα τελευταία, αν όχι κυριολεκτικά το τελευταίο live που έδωσε με τις Τρύπες στο An Club. 

Thunder

Γιάννης Αγγελάκας + Παύλος Παυλίδης "Από Γιορτή Σε Γιορτή"

Καλοκαίρι, και τί καλύτερο από τα μεγάλα festival, με πρώτο το Release Athens Festival στην Πλατεία Νερού που φέτος ήταν τριήμερο με ονόματα όπως Richard Ashcroft και Rag'n'Bone Man την πρώτη μέρα, Thievery Corporation και UB40 τη δεύτερη και Jamiroquai και Parov Stelar την τελευταία μέρα του festival.

Richard Ashcroft

Thievery Corporation

Jamiroquai

Rag'n'Bone Man

UB40 feat. Ali, Astro, Mickey_

Parov Stelar

Φωτογράφιση για την performance Από Το Όνειρο Στο Όνειρο σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Παπακώστα καθώς και της ετήσιας παράστασης της σχολής χορού της Ζέτας Φελερή.

Από Το Όνειρο Στο Όνειρο

Ζέτα Φελερή Dance Hall

Λίγο πριν το τέλος της σεζόν, καλούμαι να καλύψω μια πολύ ιδιαίτερη δράση του Θέατρο Ρετρό. Η παιδική παράσταση Ο Δικός Μου Μίτος στα πλαίσια του festival ATLAS που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, γίνεται όχι σε κάποια θεατρική σκηνή, αλλά έξω από τους θαλάμους του νοσοκομείου Τζάνειο την πρώτη μέρα και στην Παπαστράτειο Παιδική Στέγη Πειραιώς την επόμενη.
Λίγες μέρες αργότερα, διοργανώνεται στην Αθήνα το 3ο παγκόσμιο συνέδριο για το Child'Space Advanced Training από την Μάρθα Κλουκίνα.

Ο Δικός Μου Μίτος

Child'Space Advanced Training

Η τελευταία βδομάδα της σεζόν, και ποιος θα φανταζόταν πως μέσα σε μια βδομάδα θα έπαιζαν μερικά από σημαντικότερα συγκροτήματα. Iron Maiden, Judas Priest, Scorpions, Saxon και άλλοι. Στην αρχή της βδομάδας, οι Scorpions θα γεμίσουν το Καλλιμάρμαρο Στάδιο με πάνω από 40.000 άτομα, και αργότερα στις metal ημέρες του αναγεννημένου Rockwave Festival την πρώτη ημέρα θα έχουμε τους Judas Priest με Saxon, Accept και άλλους και την δεύτερη μέρα σε μια ιστορική εμφάνιση και 20 χρόνια μετά την πρώτη μου επαφή συναυλιακά μαζί τους τους αγαπημένους μου Iron Maiden μαζί με τους Volbeat, Tremonti και άλλους.

Scorpions

Saxon

Volbeat

Judas Priest

Accept

Tremonti

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και όλους όσους άντεξαν την επιμονή-πείσμα μου. Καλό καλοκαίρι και τα λέμε από Σεπτέμβρη!